Jump to content


Photo

Central Locking Help Please....


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 bathspray

bathspray

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Neil
  • Ford Model: FOCUS
  • Year: 2013
  • Location: Lancashire

Posted 06 July 2014 - 10:33 AM

Hi I have a 2000 "X" Focus and the central locking has just begun to play up.  The key wont operate the central locking remotely - I have tried new battery then programming it to car again.  When I try to lock manually it locks then immediately unlocks.   I have checked Fuse 63 and replaced - though it looked ok.  Ive undone the green and blue cable from the Siemens locking module for an hour then put back in.  I have just borrowed a scanner and it has come up with   "B1600    Passive anti theft system ignition key Transponder Signal is not received".

 

Any help would be very much appreciated as I cant leave it anywere now.

 

 

Thanks again



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 alz

alz

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 460 posts
  • Name: Alan
  • Ford Model: Ford Focus LX 1.8 TDCI
  • Year: 2005
  • Location: Worcestershire

Posted 06 July 2014 - 08:23 PM

Hi, I had a similar problem with my focus, went to work one day and could not lock the car, I did not worry as parking is safe at work, when I got home I had a good look around , and found that the bonnet switch had failed, I just unplugged it and bridged it with a bit of wire, I still have not replaced it, but the car locks fine now,  this may not help you but it is a good place to start looking. 



#3 bathspray

bathspray

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Neil
  • Ford Model: FOCUS
  • Year: 2013
  • Location: Lancashire

Posted 07 July 2014 - 10:19 PM

Ah ive tried everything i can think of and still no joy.... Anyone else any ideas please......



#4 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 20,965 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 08 July 2014 - 09:23 AM

that error code seems to be a red herring.

 

Basically when it does this, it means either bonnet, boot or doors are not working correctly.

 

Start off by disconnecting the central locking (pull fuse or whatever). Then go round and try to lock each door from the outside, or inside where applicable, then try open the door. if any door has a bad lock this will help you to narrow it down.



#5 bathspray

bathspray

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Neil
  • Ford Model: FOCUS
  • Year: 2013
  • Location: Lancashire

Posted 08 July 2014 - 09:14 PM

ah it gets worse ive played with the doors and now the rear nearside door is permanently locked and will not open at all gutted



#6 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 20,965 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 09 July 2014 - 12:08 AM

Sounds like a jammed solanoid or deadlock.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users