Jump to content


Photo

Wipers Won't Switch Off


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 jrooke85

jrooke85

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: jamie
  • Ford Model: focus
  • Year: 2007
  • Location: Tyne and Wear

Posted 10 July 2014 - 05:52 PM

I've got a mk2 1.6tdci focus estate and my wipers won't switch off, they only go off when I take fuse out. I've changed the stalk and checked all the connections, they seemed fine to me. I got advice that there is no seperate relaysfor the front wipers, so im abit stuck. Can anyone give me advice before I go to an auto electrian? would be appreciated.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Lenny

Lenny

    Retired Moderator

  • FOC Supporters
  • 11,672 posts
  • Name: Leonard
  • Ford Model: Mk2.5 Focus ZetecS 1.6TDCi superleggero
  • Year: 2010
  • Location: Ireland
Contributor

Posted 10 July 2014 - 06:59 PM

I've got a mk2 1.6tdci focus estate and my wipers won't switch off, they only go off when I take fuse out. I've changed the stalk and checked all the connections, they seemed fine to me. I got advice that there is no seperate relaysfor the front wipers, so im abit stuck. Can anyone give me advice before I go to an auto electrian? would be appreciated.

common problem is:
Water gdtting in to the engine bay fuse box located on tge passenger side of tge engine bay,
Water resting in the box can short the relays allowing wipers to function, other items can also be affected such as indicators and horn,
Some owners believed there car to be haunted as it would happen during the night with nobody around lol

#3 jrooke85

jrooke85

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: jamie
  • Ford Model: focus
  • Year: 2007
  • Location: Tyne and Wear

Posted 10 July 2014 - 07:23 PM

I've checked for water and checked all the relays in the engine fuse box, there is no relays I can see on the internal one. My head is battered trying to figure this out. I think a trip to an auto electrian is on the cards.

#4 stef123

stef123

    Ford Enthusiast

  • Management
  • 5,870 posts
  • Name: Stefan
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 11 July 2014 - 10:48 AM

Have you tested any of the relays? Sounds like one has possibly overloaded/overheated and stuck the contacts in the on position.

#5 jrooke85

jrooke85

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: jamie
  • Ford Model: focus
  • Year: 2007
  • Location: Tyne and Wear

Posted 11 July 2014 - 11:50 AM

Apparently there is no seperate relays on them from 06 upwards, someone mentioned that the full internal fuse box needs replaced.

#6 troy45

troy45

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 1,301 posts
  • Name: Troy
  • Ford Model: Focus ST
  • Year: 2010
  • Location: Cheshire

Posted 11 July 2014 - 10:42 PM

The circuit diagrams show 2 relays for the wipers but it's very possible they're internal to the passenger fusebox/GEM :-/



#7 jrooke85

jrooke85

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: jamie
  • Ford Model: focus
  • Year: 2007
  • Location: Tyne and Wear

Posted 11 July 2014 - 11:09 PM

cheers for the advice, I'll try and get one sorted soon.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users