Jump to content


Show
Photo

Focus Mk3 Rear Lights

Focus mk3 rear lights

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Jamie__R

Jamie__R

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Jamie
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2012
  • Location: Yorkshire

Posted 11 August 2014 - 07:31 PM

Hi

I have bought a focus mk3 and have noticed an issue with the rear lights. When I open it the lights come on. On one side the strip light in the middle comes on and not the bottom bulb. On the other side it is the bottom light that comes on and not the strip??
Is this a wiring fault or is there something I can do to fix?

Cheers

Jamie

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jimrex

jimrex

    Too much time on the boards

  • FOC Supporters
  • 569 posts
  • Name: James
  • Ford Model: 2011 Mk3 Focus, 2009 Mk7 Fiesta
  • Year: 2011
  • Location: Cambridgeshire

Posted 11 August 2014 - 08:04 PM

The lights come on when you unlock and/or open a door. On mine, the LED strips on both sides light up. The halogen bulb is the fog lamp.

I'm not 100% certain, but I'm sure if a tail lamp fails (i.e. your LED strip) the fog light operates at a lower intensity to temporarily replace it. Have you checked it operates normally with the headlights on?

An LED should last a while but would guess a new LED strip would require new lamp cluster and they aren't cheap, so make sure you get it under warranty if you still can :)


Sent from my iPad using Ford OC

#3 itsrelfy

itsrelfy

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 114 posts
  • Name: Adrian
  • Ford Model: Focus mk3 Titanium x
  • Year: 2012
  • Location: Kent

Posted 11 August 2014 - 08:27 PM

Defiantly get it back to the dealer. My brother had to have his front one replaced under warranty as there was a fault. It's a whole cluster and the front apparently costs 700 quid!!!

#4 Jamie__R

Jamie__R

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Jamie
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2012
  • Location: Yorkshire

Posted 11 August 2014 - 08:44 PM

Cheers

It's the same when lights on. Was supposed to be a new light cluster as it was broken when I first viewed it.
Will go back to the dealers.

Thanks

#5 Jamie__R

Jamie__R

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Jamie
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2012
  • Location: Yorkshire

Posted 12 August 2014 - 03:47 PM

It's been changed under warranty. Cheers all


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users