Jump to content


Photo

Mk1 1.4 Zetec Se Thermostat Housing

leaking

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 farrenrob

farrenrob

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: paul
  • Ford Model: fiesta
  • Year: 2001
  • Location: Warwickshire

Posted 25 August 2014 - 02:13 PM

I have a mk1 ford focus zetec se 1.4 and the thermostat hosing is leaking.(its the one positioned at the left hand front of the engine with two pipes going to it)I have purchased a new housing but there didnt appear to be a gasket supplied with it.Could anyone tell me if this is normal and it is fitted without a gasket or if one should have been supplied.Thank you



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,334 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 25 August 2014 - 02:50 PM

it should have a rubber o ring supplied that fits on it to create the seal no gasket th.jpg



#3 farrenrob

farrenrob

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: paul
  • Ford Model: fiesta
  • Year: 2001
  • Location: Warwickshire

Posted 25 August 2014 - 03:52 PM

Hi Arthur, Thanks for your reply,the image that you have put on is not the same as the one on my zetec

Attached Thumbnails

  • download.jpg


#4 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,334 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 25 August 2014 - 05:00 PM

yep theres still a rubber seal as you can see here $T2eC16hHJHEE9ny2tll!BQJTQ)lQig~~60_57.JPG

 

the seal is usually reused on these older style ones



#5 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,334 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 25 August 2014 - 05:01 PM

yep theres still a rubber seal as you can see here $T2eC16hHJHEE9ny2tll!BQJTQ)lQig~~60_57.JPG

 

the seal is usually reused on these older style ones



#6 farrenrob

farrenrob

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: paul
  • Ford Model: fiesta
  • Year: 2001
  • Location: Warwickshire

Posted 25 August 2014 - 06:46 PM

Thanks for that Arthur it does have a rubber seal but I wondered if the face that meets the engine block should have a gasket as I omly noticed a rubber seal on the one port.Thanks for your help its much appreciated



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users