Jump to content


Photo

1997 Escort Overheats


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Mitak

Mitak

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: 1997 Escort LX Wagon
  • Location:

Posted 17 April 2008 - 06:47 PM

Hi everybody,

I have Escort 1997 LX Wagon. I couple of weeks ago the temperature gauge started to behave very strange.
With a worm engine the gauge arrow will go very quickly to the red zone and beyond ! The problem is intermittent. Yesterday I drove the car and the gauge was behaving the way it was suppose to.

Fluid level is OK. I also checked the electrical connections to the two heat sensors. Changed the thermostat as well.

Any suggestions would be appreciated.

Mitak

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 dan23

dan23

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Ford Model: ford escort ghia
  • Location:

Posted 12 May 2008 - 05:10 PM

Hi everybody,

I have Escort 1997 LX Wagon. I couple of weeks ago the temperature gauge started to behave very strange.
With a worm engine the gauge arrow will go very quickly to the red zone and beyond ! The problem is intermittent. Yesterday I drove the car and the gauge was behaving the way it was suppose to.

Fluid level is OK. I also checked the electrical connections to the two heat sensors. Changed the thermostat as well.

Any suggestions would be appreciated.

Mitak


could be the engine tempreature sensor. NOTE. there is 2 of these sensors, 1 for the ecu. and 1 for the temp gauge in the dash. i would change both cos thay r about 10-15 each.(i may be wrong but thats where i would start)


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users