• Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts


dazwalsh

A Lot Of Electrical Problems/failures On My Mk2 Focus 1.8Tdci

Recommended Posts

OK so heres a full list of everything that doesn't work on my peice of shi...um i mean car, at the moment.

Heater blowers - no sound or nothing, AC light comes on but nothing else happens

Electric windows - nothing when pressed

Windscreen washers - nothing when pressed although i can hear the relay clicking

Rear wiper & washer - nothing

Wing mirror controls - nothing

Ice alert on dash constantly, -.- is what the temp guage reads

Bonnet open message on dash constantly.

Oh and it needs a new oil cooler too as there is sludge in the coolant, a split rubber hose at the back of the engine bay (turbo?) and there is a huge cloud of white smoke from exhaust on a cold morning until the engine heats up, some poor old dear had to walk though it this morning, won't have done her lungs any good.

Any ideas? Will one of those code readers help me diagnose what's wrong?. I hate going to a mechanic blind with no idea what's wrong with it.

many thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Have you cgecked the fuses? Also check to see if your earth points are nice and tight. Buy a haynes manual as it will give you very useful info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something similar happened in my focus where the mrs accidently kicked the fuse connection under the glove box, simply reconnected it and all was fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same, I had no lights on dash, no indicator sound and a host of other strange dealings once and it turned out to be one of the large switches things under the fuse box had come loose.

Sent from my iPhone 5s.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now