Jump to content


Photo

KA Heating


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 vikki1

vikki1

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Ka
  • Location:

Posted 08 August 2009 - 10:53 AM

Hello :rolleyes:

Im one of them newbies so bear with me.

My partner has a 1.3 Y plate and the heating '' well there isn't any it just blows cold on whatever setting you have it on '' Can anybody give me some info' on this.

I have replaced the switch with a new one but this was not the cure and
it has recently had a new maniold gasket fitted if thats any help

Thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 08 August 2009 - 03:27 PM

it could be the heater control valve, the access is in the bulkhead, you will see two pipes going into it, then out of it again. Check there is a voltage to the electrical connector, should be 12v when the dial is on hot.

Check both pipes are warm, if not then and you have 12v its most likely the heater control valve.

#3 kla

kla

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: ford ka

Posted 14 February 2010 - 02:31 PM

it could be the heater control valve, the access is in the bulkhead, you will see two pipes going into it, then out of it again. Check there is a voltage to the electrical connector, should be 12v when the dial is on hot.

Check both pipes are warm, if not then and you have 12v its most likely the heater control valve.

i have the same problem, i take it it is 12volt at the solenoid and not the switch. how easy is it to get at the solenoid connections?
thanks



#4 CAR PARTS EXPRESS

CAR PARTS EXPRESS

    Authorised Trader

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 448 posts
  • Ford Model: mondeo

Posted 14 February 2010 - 02:34 PM

Yeah I would have said hcv also

#5 SITEMASTER

SITEMASTER

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Mondeo 1.8 Zetec

Posted 18 February 2010 - 09:54 PM

I had A P reg KA which done the same thing (blowing out cold Air when on hot setting). Change the hcv valve and that will end the heating problems for you. it's a tight job to do mind.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users