• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience


Recommended Posts

My Focus 2.5 Facelift model is showing on the dash the bonnet is open and i is illuminated and makes a warning sound everyone and then. This just flashed up while driving & won't disappear dispute opening & closing the bonnet several times (the bonnet wasn't open originally) there is also an astrix/star that is also illuminated. Can anyone help? It would be much appreciated.

Sent from my iPhone using Ford OC

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

The illuminated star may be your ice warning, Is it 4 degrees or lower there?

The bonnet warning points to a corroded/jammed sensor in the bonnet lock, give it a good blast of WD40 or electrical contact cleaner and see how you go.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help. The light normally comes on when the weather is freezing but it was warm & sunny yesterday, I didn't know if it was linked to this bonnet issue because it's only come since then. I'll try your advice with WD40. Is just around the latch under the bonnet then?

Sent from my iPhone using Ford OC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, around the latch.

You should see a metal pin sticking up from the top of the latch, spray around that and operate it a few times to work the oil in.

If that doesn't help then you may need to swap the latch unit over or get it looked at.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brilliant. I'll give it a try. Thanks so much for your advice Stoney - I really do appreciate it, I'll let you know how I get on.

Sent from my iPhone using Ford OC

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I got in my car after work the next day, the heating was working - no hot or cold not to mention air con! I assumed it was related and checked the fuse box, one of them was lose, I replaced it and hay presto! It all worked. Thanks for all your advice.

Sent from my iPhone using Ford OC

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had same problem with bonnet warning...but just as stoney says, I gave it a good squirt with WD40 and it did the trick...didn't dissappear till the day after tho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now