Jump to content


Photo

ka problems


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 cat

cat

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Ka
  • Location:

Posted 01 May 2008 - 05:32 PM

Hi all,

i have a W reg 2000 ka done 51k.

The horn seems to have gone, i pressed it last week and it squeaked at me and died! is this it dead completely do you think? Is it expensive to replace?

The wind screen wipers seem to be blocked, bottle full, but no water coming out, have taken the tops off but still no water coming out of the pipes?? the motor does sound like it is working - would it be quiet if it wasn't?

Also loud knocking sound coming from front right when turning right? the wheel does not seem to move when it is on the flat and no handbreak on so not sure if it is a bearing or not? has anyone else had this could it be a joint of some sort?

Need to get all these fixed before MOT in June and just would like an idea of anything i could possibly fix myself cheaper than paying ford to do it!!

All suggestions greatly received! Thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Steve

Steve

    Administrator

  • Admin
  • 4,944 posts
  • Ford Model: Kugy
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 01 May 2008 - 07:12 PM

Hi

welcome to FOC

The horn has probably corroded inside or the connections need cleaning. You can pick up a used horn for a few quid from the scrap yard.. most horns will fit. Or halfords do them. As long as it works on the MOT.

The windscreen washer motor may be worn out or you have a kink in the pipe work.

The wheel problem maybe a seized caliper, or sticking brakes. The bearing would make a noise when driving if it was worn.. do you hear a humming noise when driving?

To be honest... a small independent garage would fix this in no time and possible use blue print parts (not genuine parts) so no need to take it to a ford dealer... you'll save bucket loads.

good luck
Steve

#3 delboy

delboy

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 435 posts
  • Name: martin
  • Ford Model: c-max ghia 1.8 petrol
  • Year: 2004
  • Location: Somerset

Posted 14 June 2008 - 06:12 PM

Hi all,

i have a W reg 2000 ka done 51k.

The horn seems to have gone, i pressed it last week and it squeaked at me and died! is this it dead completely do you think? Is it expensive to replace?

The wind screen wipers seem to be blocked, bottle full, but no water coming out, have taken the tops off but still no water coming out of the pipes?? the motor does sound like it is working - would it be quiet if it wasn't?

Also loud knocking sound coming from front right when turning right? the wheel does not seem to move when it is on the flat and no handbreak on so not sure if it is a bearing or not? has anyone else had this could it be a joint of some sort?

Need to get all these fixed before MOT in June and just would like an idea of anything i could possibly fix myself cheaper than paying ford to do it!!

All suggestions greatly received! Thanks

sounds like the wish bone has gone
quite a simple job to replace
to check it do the following

jack cap up
look under wheel nr the back of the wheel you will see a rubber mount with a bolt through it
see if it's broken as this usually goes
i had same on my galaxy.

cheap part to replace aswell m8

#4 delboy

delboy

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 435 posts
  • Name: martin
  • Ford Model: c-max ghia 1.8 petrol
  • Year: 2004
  • Location: Somerset

Posted 14 June 2008 - 06:13 PM

sounds like the wish bone has gone
quite a simple job to replace
to check it do the following

jack cap up
look under wheel nr the back of the wheel you will see a rubber mount with a bolt through it
see if it's broken as this usually goes
i had same on my galaxy.

cheap part to replace aswell m8




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users