Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
steveohim

fiesta 1.25 16v zetec idling problem w reg

5 posts in this topic

hi i have a problem where my w reg fiesta 1.25 16v stalls sometimes when i come to lights or a junction,it just seems to happen when its cold,sometimes the revs just drop until it nearly stalls other times it just stalls,i have replaced the idle controll valve but it didnt make any difference,has anyone experienced the same problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

hi i have a problem where my w reg fiesta 1.25 16v stalls sometimes when i come to lights or a junction,it just seems to happen when its cold,sometimes the revs just drop until it nearly stalls other times it just stalls,i have replaced the idle controll valve but it didnt make any difference,has anyone experienced the same problem?

Yes I have too, I reset the ECU and it was fine after that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes I have too, I reset the ECU and it was fine after that.

how do i go about doing that?and will it cause other problems?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

If you totaly disconect your battery that should do it, it does on a peugeot anyhow so I cant see it being that diiferent

H

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi i have a problem where my w reg fiesta 1.25 16v stalls sometimes when i come to lights or a junction,it just seems to happen when its cold,sometimes the revs just drop until it nearly stalls other times it just stalls,i have replaced the idle controll valve but it didnt make any difference,has anyone experienced the same problem?

clean the crankshaft sensor as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0