Jump to content


Photo

More heater problems!


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Serge

Serge

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo Ghia X 2.5 V6
  • Location:

Posted 11 October 2009 - 12:39 PM

I've had my heater set on cool for the last 6 months with only the occasional switch on to heat and it worked well then although now and again it stayed on cold but reverted to heat after a while.
Now when I need heat all I get is cold air!
The car is a 2001 V6 with electronic climate control, hot water is getting in and out of the heater matrix (or at least the pipes going in and out get hot) but no heat is forthcoming.
I believe there is a motorised control lever somewhere, is it likely that this is stuck?
Alternatively are these motorised switches fused and is the problem that it's blown?
Any help appreciated!
Serge

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 daffy4895

daffy4895

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Stephen
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2006
  • Location: Hampshire

Posted 11 October 2009 - 03:47 PM

There is a self diagnostic for the climate control unit, follow instructions here

http://fordwiki.co.u...Diagnosis_Guide


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users