Jump to content


Photo

STALLING WHEN SLOWING DOWN I HAVE THE CURE AT LAST


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Matt_focus_zetec

Matt_focus_zetec

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 152 posts
  • Ford Model: Focus
  • Location:
Contributor

Posted 11 October 2009 - 06:02 PM

Hello All

Ages ago i posted on here about my engine stalling on my 1.6 focus zetec - se engine. After long months of changing IAC(Idle air contol valve) , Coil Pack , Spark plugs and finding it none of those ihave now found what it is

http://www.fordowner...x...ic=1652&hl=
------------------------------------------------------------------------------------
http://www.fordowner...x...ic=2162&hl=
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
PLEASE READ FIRST.

AFTER HAVING THE COMPUTER REPROGRMMED DIDN HAVE A PROBLEM FOR A WHILE
-------------------------------
http://www.fordowner...x...ic=1652&hl=
-------------------------------

engine undershoots when slowing down ford do know about this problem and have 2 technical notes aganist it

1.reprogram PCM (Powertrain control module) with latest software (Had that done no change)

2.Replace clutch pedal sensor with modified bracket (Had that done before i got the car)

-------------------------------

Took it to my mate down at ford and after spending a hour of pluggin it in and out on the IDS (IDS Ford diagnostic system)running loads of tests computer found that there was nothing wrong

We checked something called the PCV (Positive Crank Ventilation valve) Little valve behind inlet manifold will post some pictures when i get chance and found that this was burnt out and buggered basically.

So because our mom has the same ford focus as me i borrowed hers worked a treat no more stalling or backfiring into engine

I shall be getting my new valve tomorrow and fitting it but anyways happy days finally i have solved the great big myth even my local ford dealer could not solve.

I hope this info helps and wouldlikethis post to be stickyed if possible as i know a few other ford owners who have the same problem.

Problem Solved :)

Cheers

Matt

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Matt_focus_zetec

Matt_focus_zetec

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 152 posts
  • Ford Model: Focus
  • Location:
Contributor

Posted 14 October 2009 - 08:44 PM

ok tell a lie this problem has come back but i am onto anthor thing now vacuum pressure will post some pics on what i want to do


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users