Jump to content


Photo

Focus 06 - poor radio reception


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 handel18

handel18

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 13 posts
  • Ford Model: Focus MK2 tdci 2006
  • Location:

Posted 14 October 2009 - 08:48 PM

After replacing the 6000CD with an alpine ida-x100 the radio reception has been very poor, both FM and AM. Does anyone know if the factory fitted aerial is powered by the 6000CD and is therefore boosted? If so how can I get my new headunit to also power the aerial? If not, anyone got any ideas to improve the reception?

Thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Matt_focus_zetec

Matt_focus_zetec

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 152 posts
  • Ford Model: Focus
  • Location:
Contributor

Posted 23 October 2009 - 12:04 AM

Hi

U used to be able to get modulators to improve reception or try a better connector best thing is a cheap amplifier from maplins should be about a few quid give it a try or different aerial connector

Hope this helps

Cheers


Matt

#3 handel18

handel18

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 13 posts
  • Ford Model: Focus MK2 tdci 2006
  • Location:

Posted 23 October 2009 - 02:11 PM

For anyone else experiencing a similar problem....

The Alpine -> Ford iso connector apparently did not connect power to the antenna. The solution in my case was to cut the blue 'antenna' cable from the iso block and connect the separate 'remote out' lead from the head unit to this wire instead. Worked a treat as there is now power getting to the aerial.

Thanks Matt for your reply, that was going to be the next thing to try...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users