Jump to content


Photo

exhaust sensor post cat


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 metalhead

metalhead

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: focus 1.6 ghia 03 plate
  • Location:

Posted 27 October 2009 - 09:13 PM

my wifes ford focus 1.6 ghia on a 03 plate has the diagnostic light on,our mechanic mate pluged the computer into it and it came back saying its the sensor post cat,is this the hego sensor? ive been quoted about 130 for the sensor and the seats and carpet have to come out to fit it,i used to work at visteon in dunton and have lost touch with all this technology ;)

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,478 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 28 October 2009 - 04:25 PM

you do not say what code was in the ecu, but before buying a new sensor do a few more tests.

With the cat hot, if the post-cat oxygen sensor signal is fluctuating in synch with the upstream one then the cat is gone and a code appears.
sample the exhaust gases to confirm cat failure?
did they measured the in and out cat temperatures?


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users