Jump to content


Photo

Air condition Problem


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 cossiedave

cossiedave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Ford Model: Mondeo v6 2001 Estate

Posted 08 June 2008 - 04:53 PM

Hi anyone help my mk3 has no cold air at all and the air con doesnt work the heater blows hot air continually I have tried to get fault codes via the controls but it dont want to play ball :rolleyes:

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#2 cossiedave

cossiedave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Ford Model: Mondeo v6 2001 Estate

Posted 11 July 2008 - 09:31 AM

Just for the record seeing that no one replied I bought a refill kit from Halfords and recharged the system for 40 which included the anti bacterial bomb . System now works great . I was quoted 120 by my local Dealer ???

#3 slemsedg

slemsedg

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Escort ghia 1.8 97/lpg
  • Location:

Posted 06 August 2008 - 10:37 AM

Just for the record seeing that no one replied I bought a refill kit from Halfords and recharged the system for 40 which included the anti bacterial bomb . System now works great . I was quoted 120 by my local Dealer ???


If your system losses coolent again, check the aircon heat exchanger, there are 2 lugs, left and right at the bottem where it mounts, they always fail there due to corrosion, when dirt/salt collect. Usually there's a U.V flourecent diy in the coolent refils so you should see the leak if you have a uv light.
I cleaned mine up wound 2 layers of nylon thread, soaking each with cyano-acrylate (super glue), and another coat to finish worked a treat, still going 2 yrs later when i sold the car. Much to the surprise of a masterfit (vauxhall) technician who lived nex door!


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users