Jump to content


Show
Photo

Xenon Headlights


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Pogo

Pogo

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 25 posts
  • Ford Model: Mondeo
  • Location:

Posted 09 June 2008 - 08:39 PM

Hi, I'm another Newbie to the Forum, so Hi to All.
I have a 2003 Mondeo TDCI with Xenon headlights. The one dip beam bulb has blown, but is it just a simple change of the bulb at home or do I need to take it to a dealer?

Many Thanks[/font]

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Steve

Steve

    Administrator

  • Admin
  • 4,928 posts
  • Ford Model: Kugy
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 10 June 2008 - 08:05 PM

Hi, I'm another Newbie to the Forum, so Hi to All.
I have a 2003 Mondeo TDCI with Xenon headlights. The one dip beam bulb has blown, but is it just a simple change of the bulb at home or do I need to take it to a dealer?

Many Thanks[/font]


Should be just a bulb

#3 Col_Tubbs

Col_Tubbs

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Location:

Posted 29 June 2008 - 09:44 PM

Which side as gone ??

If it's the LH side then the system will be needed to be setup again at about 100 ish a pop plus bulb which Ford will charge about the same again.

#4 Pogo

Pogo

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 25 posts
  • Ford Model: Mondeo
  • Location:

Posted 07 July 2008 - 08:13 PM

Which side as gone ??

If it's the LH side then the system will be needed to be setup again at about 100 ish a pop plus bulb which Ford will charge about the same again.


What do you mean set up?

#5 bn8959

bn8959

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Mondeo ST220
  • Location:

Posted 23 October 2008 - 05:46 PM

Hi,

Did it turn out to be just a bulb?

My left hand side bulb blew. I have just replaced it with a new bulb (Osram D2S), but it still dosent work. I did various swap tests and it appears to be the metal box behind the headlight (the ballast), which is not working, as if I swap it for the right one, it works.

Col_Tubbs, you refer to a 'reset', Ive noticed there is a far amount of circuitary in the ballast box, does that need resetting, or has that simply blown as well? If so, I guess I will need to replace it.

Time is against me, because my car is booked in for a MOT in a couple of days and I dont really want to pay Ford s to fix it.

Thanks!

Ben

#6 Pogo

Pogo

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 25 posts
  • Ford Model: Mondeo
  • Location:

Posted 28 October 2008 - 11:12 PM

Hi,

Did it turn out to be just a bulb?

My left hand side bulb blew. I have just replaced it with a new bulb (Osram D2S), but it still dosent work. I did various swap tests and it appears to be the metal box behind the headlight (the ballast), which is not working, as if I swap it for the right one, it works.

Col_Tubbs, you refer to a 'reset', Ive noticed there is a far amount of circuitary in the ballast box, does that need resetting, or has that simply blown as well? If so, I guess I will need to replace it.

Time is against me, because my car is booked in for a MOT in a couple of days and I dont really want to pay Ford s to fix it.

Thanks!

Ben


Hi Mate,
Yes it was just the bulb in the end, not sure what was meant by 'resetting'

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users