Jump to content


Photo

Electrical problems


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 simoncush

simoncush

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Ford Estate
  • Location:

Posted 11 November 2009 - 04:33 PM

Hello. I keep getting what I think is an electrical problem on my '97 Ford Estate. It first becomes apparent whilst driving in colder weather. The 'ABS' light will faintly glow, followed by losing electrical power resulting in losing steering and the engine. Can be a bit of a problem when cornering! I have found that if I slip the clutch and depress the accelerator as soon as I notice the ABS light come on, it stops the car from clonking out. No garage has yet found the fault. Can anyone offer a suggestion????

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 dog68

dog68

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 11 posts
  • Ford Model: mondeo tdci mk3
  • Location:

Posted 11 November 2009 - 05:16 PM

Hello. I keep getting what I think is an electrical problem on my '97 Ford Estate. It first becomes apparent whilst driving in colder weather. The 'ABS' light will faintly glow, followed by losing electrical power resulting in losing steering and the engine. Can be a bit of a problem when cornering! I have found that if I slip the clutch and depress the accelerator as soon as I notice the ABS light come on, it stops the car from clonking out. No garage has yet found the fault. Can anyone offer a suggestion????

sounds like your battery, or alternators on its way out, i had same problem.

#3 vinnyvangough

vinnyvangough

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 2,325 posts
  • Name: Steve
  • Ford Model: 2003 Focus TDCi, Escort Mk6 RS2000, Mk2
  • Year: 2003
  • Location: Devon

Posted 11 November 2009 - 11:07 PM

Def sounds battery or alternator problem.

Check the battery is holding charge and then check the alternator is inputting charge to the battery

#4 simoncush

simoncush

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Ford Estate
  • Location:

Posted 21 October 2010 - 09:31 AM

Hello again. It's almost another year on and the problem is back now that the weather is getting colder! The same old thing, ABS light comes on (faintly) the radio switches off and almost complete loss of power. Dipped the clutch, revved the engine and the problem went away. I now have a new battery (replaced earlier in the year), and the alternator is working. This problem only rears it's head when the weather turns cold???? I've checked the main fuse box and relays, checked no water is in the fuse box in the engine bay, I'm at a loss. Can anybody help?


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users