Jump to content


Show
Photo

Seatbelt Wight and Chime problem


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 catch

catch

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,225 posts
  • Ford Model: MK2.5 Focus 1.6 Titanium Petrol
  • Year: 2011
  • Location:

Posted 02 December 2009 - 05:20 PM

Not exactly sure when the seatbelt light on the dash stopped working but it has. Nor do I get the warning chimes if I or any passengers are not belted up when the engine is running.

It was working when I bought the car back in October

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 InstructorPiggy

InstructorPiggy

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 981 posts
  • Ford Model: Fiesta Mk7 TDCI ZS

Posted 02 December 2009 - 10:09 PM

checked fuses?

and system settings?

#3 catch

catch

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,225 posts
  • Ford Model: MK2.5 Focus 1.6 Titanium Petrol
  • Year: 2011
  • Location:

Posted 02 December 2009 - 10:51 PM

checked fuses?


Looked in the user manual, and cannot see any fuse being marked as, or dedicated to the seat belt warning light. And even if it shared a switch, nothing else is not working so to speak.

and system settings?


Been in system settings, but it's only basic, allowing you to select language, reset trip meter, set measurements metric or imperial, and chimes on or off. Chimes working OK just not on the seat belts, but I'd have thought it was fuse related.

Edit:

I did the diagnostics check via the reset button: and the Seat Belt light does illuminate when conducting the test.

So I know the bulb works and I know chime works, so why ain't it working ?


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users