Jump to content


Show
Photo

voice commands


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 mr rugby

mr rugby

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: c-max 1.8 tdci titanium
  • Location:

Posted 07 December 2009 - 07:18 PM

I have a strange problem.
Intermittantly, when using voice control to operate cd player/radio etc, the female voice, prompts and repeats my commands but often will not carry out the final instruction, such as to play "track 3" or the radio frequency required.
8 times out of 10 the system behaves the remainder it will be stubborn.
Now before anyone says she has not understood my voice........then why does she correctly repeat what I have said,........ she just doesn't do it.
She completes each stage expect the last final command.
Does anyone have any ideas or similar experiences,

Cheers,

mr rugby

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 nutty

nutty

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 30 May 2010 - 08:44 PM

I have a strange problem.
Intermittantly, when using voice control to operate cd player/radio etc, the female voice, prompts and repeats my commands but often will not carry out the final instruction, such as to play "track 3" or the radio frequency required.
8 times out of 10 the system behaves the remainder it will be stubborn.
Now before anyone says she has not understood my voice........then why does she correctly repeat what I have said,........ she just doesn't do it.
She completes each stage expect the last final command.
Does anyone have any ideas or similar experiences,

Cheers,

mr rugby



#3 nutty

nutty

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 30 May 2010 - 08:45 PM

Come on.... How many women do you know that do 10 out of 10 things you ask them :lol:

#4 Pavillion

Pavillion

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 11 posts
  • Ford Model: C-Max 1.6TDCI Auto

Posted 31 May 2010 - 07:37 PM

Hello Mr Rugby,
I don't know how old your car is but, with all the power off try running a vacuum cleaner over the microphone. I hope this doesn't sound daft but I have a Jaguar with climate, and the aspirator/cabin temperature sensor has to be cleaned from time to time to remove the dust from the sensor.
Doug,
Ashford.

#5 Slarti1972

Slarti1972

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: (59) C-Max 1.6TDCI Titanium
  • Location: Wales

Posted 30 January 2011 - 01:01 AM

I have had something similar happen quick question, does it work if you manually select these things? I had an issue when I would get the same as you. would get a reply and nothing would happen but the radio wouldn't respond either. I found that by letting the radio shut down completely (get out, lock the car and wait for the display to go off) the problem went away. I assume you have the sony DAB radio fitted


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users