Jump to content


Photo

Loss of Power


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 William Hancock

William Hancock

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 15 posts
  • Ford Model: Focus TDCi Zetec Climate L

Posted 12 December 2009 - 11:20 AM

Hi

I have a 57 plate 1.8 TDCi Zetec Focus and coming home on the A1 last night I was experiencing a loss of power with juddering and spluttering.

The problem only happens when I'm over 28000rpm and I put my foot down firmly on the accelerator. If I'm under 28000rpm and put my foot down I get power as normal up until that point. And when I'm over 28000rpm and lightly accelerate I get power as normal. The problem only happens after 28000rpm and I put my foot down.

Any help would be gratefully received.

Will

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,892 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 12 December 2009 - 08:19 PM

Hi

I have a 57 plate 1.8 TDCi Zetec Focus and coming home on the A1 last night I was experiencing a loss of power with juddering and spluttering.

The problem only happens when I'm over 28000rpm and I put my foot down firmly on the accelerator. If I'm under 28000rpm and put my foot down I get power as normal up until that point. And when I'm over 28000rpm and lightly accelerate I get power as normal. The problem only happens after 28000rpm and I put my foot down.

Any help would be gratefully received.

Will


sounds like you need to get it checked for fault codes it could be a turbo issue it could be a diesel filter needing replaced a collapsed hose etc sounds like its bogging down all i can say is ive never driven a td yet where when you stick the foot to the floor it doesnt bog down slightly although its never juddered ide try getting the diesel filter replaced and check the bay make sure all hoses are connected with no holes or splits

#3 InstructorPiggy

InstructorPiggy

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 981 posts
  • Ford Model: Fiesta Mk7 TDCI ZS

Posted 13 December 2009 - 12:49 AM

Could be EGR that, or turbo boost control valve, split pipes etc would show themselves below 2800, where the torque is at its greatest.

But either way, gota get things checked out on a diagnostics machine!


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users