• Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


benfordfiesta

Ford Fiesta won't start, no kick in engine either. Only starts after clicking noise.

Recommended Posts

;Dear fellow Fiesta owners,

I have been driving a Ford Fiesta Mark VI which I purchased in 2010.

I have been facing trouble to start the engine lately. After turning the key to start the engine, there is no kick in the engine whatsoever. This is a video of the many attempts at starting the engine:
 



However, after the 5th attempt or so, I would hear this clicking and grinding noise (Noise begins at 0:05 mark and ends at 0:19 in video below) which continues even after I remove the key from the ignition.

After the noises stop and when I attempt to start the engine again, the engine would be able to start as usual. But the 'check engine' light would remain lighted (have a listen at the noise before I was able to start the engine up). After being able to start the engine once, I am able to start it again. However the problem would come back again after a drive and when I park it and try to start it again.
 



It is unlikely that this problem is cause by a weak battery since I recently changed the battery to a new one about 3 months ago.

This problem would come and go but it has been going on everyday for the past week. Not sure what seems to be causing it.

As of to date, I have only encountered one other problem which is with the gearbox computer. Swapped it out and it has been working well.


Has any of you faced this problem before? Do let me know!

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now