• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear


Recommended Posts

Hello 

My cd player won't work it keeps saying cd error wont play or eject the disks that are in it. Has been working fine up to now, I have managed to remove it from the dash but I am having problems getting into the insides ! I've undone the two screws at the back of the unit but I can't get the top plate off.  Can't see anymore screws that need undoing towards the fascia part , can anyone advise, 

Thanks 

Poppette 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

You have to remove the front fascia to get to the guts.
Tbh, once you get the cd error coming up it's pretty much scrap.
You can get replacements off ebay for decent prices.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cheers guys for replying,

It was driving me mad I just thought undoing the two screws at the back of the unit the plate would just slide off 😁

I'll have a go at getting the front off and see if I can get the disks out. Tbh I just want the disks out as the radio still works (well up to getting unit out it did do ) I'll have a look at the ebay link and make a decision on what to do. Daft question but could it be a fuse ?

Thanks 

Poppette 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem with the 6 disc Sony radios is that the selector mechanism can jump or go out of alignment.

Sometimes you can be lucky and jiggle the rack back into alignment but invariably it will jump again in short order.

Brand new ones from Ford are about £500 - £600 and even companies that can fix them will charge far more than a replacement off ebay will.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing seemed to be out of alignment managed to jiggle one disk out which was good as it was an original one , I am thinking that may be the motor has gone on it don't know what  the techical name for it is ,as it wasn't and still isn't making the shuffley sort of noise it used to when you turned the ignition on or off, yes I agree it's not worth repairing or buying a new one due to cost. Not sure what I'm going to do, may just buy something else to put in providing the electrical gubbins will fit and I can find some trim or something to fill the gap,as the Sony is rather a big fronted piece of kit.

Thanks for all your help 

Pop 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now