• Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience


Sean_SSW

Parking sensor issue on my 63 Fiesta

Recommended Posts

Hi all,

I washed my car at the weekend and now when I put the car into reverse, I get a constant tone like there is something blocking the sensor.

 

Is there an easy fix for this?

 

Many thanks for your time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Does it do this all the time or sometimes. Have you put the car in reverse and slowly reversed near something to see if it beeps slower. I put parking sensors on my previous car and sometimes it would have a constant beep until I get near a wall in which it would beep normally. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I expect you have a faulty sensor. get a younger person with good hearing and with one ear close to sensors one at a time just as reverse is selected each time with ignition on. Each sensor should make a click sound. The one that dose not sound will be faulty.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, 540itouring said:

I expect you have a faulty sensor. get a younger person with good hearing and with one ear close to sensors one at a time just as reverse is selected each time with ignition on. Each sensor should make a click sound. The one that dose not sound will be faulty.

Preferably with the car not running, only pos 2... don't want people accidentally run over ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now