Jump to content


Photo

Why is this site running so slow


  • This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 fiesta_lad

fiesta_lad

    Area Rep: Northwest

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,190 posts
  • Ford Model: fiesta mk5
  • Location:

Posted 28 January 2010 - 10:18 PM

Hi don't know if anybody is haveing the same problem but scence this website has changed it running really slow i know its not my computer because it runs fine on any other website any ideas on whats causeing it to run slow cheers.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 bigjock

bigjock

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 404 posts
  • Name: BigJock
  • Ford Model: Mk7 Fiesta Titanium, Nissan Juke Tekna
  • Year: 2008
  • Location: Angus

Posted 29 January 2010 - 12:40 AM

Hi don't know if anybody is haveing the same problem but scence this website has changed it running really slow i know its not my computer because it runs fine on any other website any ideas on whats causeing it to run slow cheers.


same for me only i found it was getting slow prior to the change. all other forums i use are fine.

#3 fiesta_lad

fiesta_lad

    Area Rep: Northwest

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,190 posts
  • Ford Model: fiesta mk5
  • Location:

Posted 29 January 2010 - 01:29 AM

Yeh same here slowish the other day now it takes the pi**

#4 Jonny87

Jonny87

    Ford Enthusiast

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,742 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location:

Posted 29 January 2010 - 01:43 AM

Agreed

Maybe the servers need renewing, and maybe more bandwidth?

#5 thesilverfox

thesilverfox

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 725 posts
  • Ford Model: Focus

Posted 29 January 2010 - 11:09 AM

Hi don't know if anybody is haveing the same problem but scence this website has changed it running really slow i know its not my computer because it runs fine on any other website any ideas on whats causeing it to run slow cheers.


Right now, the site is loading quite quickly for me at work, but it was certainly extremely pig slow before the forum upgrade, and this seems amplified since the changes that were made.

Peak times are practically impossible to browse at some points.

While the obvious thing to do is point at the server, it would stand to reason that we notice the speed get progressively worse, rather than almost overnight. Given that a number of the forum upgrades would have been sat behind the scenes waiting to be 'activiated', it makes me think that it's an SQL/database issue instead.

#6 Michael P

Michael P

    Traitor to Ford

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,709 posts
  • Name: Michael
  • Ford Model: Vauxhall Corsa
  • Year: 2011
  • Location: Staffordshire

Posted 29 January 2010 - 10:22 PM

For me, its obviously been a little slower over the last few days (understandably) but it's hunky dory now. Then again, i'm on 0.5kbps broadband!!

#7 Steve

Steve

    Administrator

  • Admin
  • 4,964 posts
  • Ford Model: Kugy
  • Year: 2016
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 29 January 2010 - 11:59 PM

this problem has been sorted. This evening has been good.

Few reasons

Mysql Needed optimising
apache needed optimising
Peice of software we were running was creating a lot of queries
since sunday we have had a mass influx of search engines which hasnt helped.
errors in the database index which needed fixing

I am gonna close this thread now because this has been mentioned in other topics which is repeating itself. Thanks for pointing these out.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users