Jump to content


ralph

Member Since 12 Aug 2010
Offline Last Active Jan 26 2015 05:45 PM
-----

Topics I've Started

Battery /alternator Problem? Mk4 Mondeo

24 January 2015 - 12:57 AM

Car is 2010 "60" reg mk4 mondeo 1.8 TDCI.

Noticed that when first started up with lights on they tend to slightly dim and then brighten with the revs when driving. Also if I put the "max" button on for demist (full heat, aircon, blowers and front and rear heated screens) the blower strength fluctuates with the revs (high revs high blower speed low revs lower blower speed).... Never have any starting issues even in this really cold weather... Is my battery/alternator failing or is this a trait of the car???


Sent from my iPhone using Ford OC

Timing Belt Renew? 2010 1.8 Tdci ?

06 January 2015 - 12:54 AM

Anyone know the correct cambelt change for my 2010 "60" reg 1.8 TDCI Zetec mk4 mondeo? Currently has 52k on the clock with original cambelt.


Sent from my iPhone using Ford OC

Can't Adjust Rear Washer Jet On Mk4 Mondeo

05 January 2015 - 08:51 PM

Hi all ... Car is a 2010 "60" reg 1.8 TDCI mondeo hatchback Zetec

I've been trying to adjust the aim of the rear screen jet. Either the nozzle is really stiff or it is fixed and non-adjustable.
If it's non adjustable then Ford have done a crap job as its aim is too high and virtually misses the rear window.

Anyone tried successfully to adjust this??


Sent from my iPhone using Ford OC

Mk4 Mondeo Rear Screen Washer Jet Adjustment

02 January 2015 - 04:17 PM

Hi all ... Car is a 2010 "60" reg 1.8 TDCI mondeo hatchback Zetec

I've been trying to adjust the aim of the rear screen jet. Either the nozzle is really stiff or it is fixed and non-adjustable.
If it's non adjustable then Ford have done a crap job as its aim is too high and virtually misses the rear window.

Anyone tried successfully to adjust this??


Sent from my iPad using Ford OC

Rattle From B-Post Mk4 2010 Mondeo

02 November 2014 - 09:59 AM

Hi
Just started hearing an annoying buzz/rattle from around the b post. It seems to be right above my right ear around the area where the seatbelt adjuster is located. Anyone else with similar problems and any fixes??


Sent from my iPhone using Ford OC