Jump to content


Joekayaker

Member Since 27 Nov 2010
Offline Last Active Sep 24 2011 09:06 PM
-----

Topics I've Started

99' Focus Rear Disc Brakes

24 September 2011 - 02:38 PM

Hi guys,

Right I need some help please. A couple of weeks ago I replaced the rear discs and pads on my V reg focus estate. Trouble is, once installed and all put back together the brakes aren't 'backing off' enough and are rubbing on the discs. I drove around town a bit shortly after this and this causes the discs to get pretty hot even with no heavy braking. I had this before last year with a front brake and it overheated badly and ended up having to get a new caliper but the disc is slightly warped I think. On this occasion I've tried a few things such as pumping the cylinder out and winding back in a few times to try and free up any stiffness but this didn't work, I've also tried releasing brake fluid at the caliper to see if the lines are staying pressurised for some reason. None of this worked. Today I've replaced the caliper on one side, bled the brakes etc and now the same thing!!! The pads are still rubbing on the disc. And I'm sure it will overheat on a motorway run..

Has anyone got any suggestions please? Any help much appreciated.

Cheers Joe

Focus Rear Brake Piston Rewind

27 November 2010 - 07:02 PM

Hi all,
I'm stuck trying to wind back the slave pistons (see pics) on my focus on the rears. I had no trouble with the fronts using the laser rewind tool (see pic) but the rears don't wanna have it. Any tips? Do they need to be screwed back? The fronts went straight back alright...
Thanks, Joe