Jump to content


Show

Mistry

Member Since 11 Sep 2008
Offline Last Active Mar 26 2011 05:20 PM
-----

Topics I've Started

Fitting a spoiler to an MK4 Fiesta

19 July 2009 - 07:50 PM

Hi everyone,

I drive an MK4 Fiesta 1999 Zetec and just bought a Zetec S spoiler of eBay that came of an Mk5. I'm going to have to sand, prime and paint it first which I think I can do. My problem however, is that there are 4 fixings on the spoiler but I haven't got a clue how to fit it because it looks like the boot has a double panel.

If I drill 4 holes from the outside of the boot, there is no way for me to put the nuts on from the inside?

Anyone fitted one before?

Thanks.

Dropping Revs When Cold!

20 November 2008 - 03:49 PM

Hi everyone, I recently had an issue with engine revs falling to zero when I pressed the clutch down fully. This only ever happened when the temperature outside was very COLD. Once engine is warmed up, all is fine. I thought the problem was solved a while ago but I was wrong. :(

So far the car has had the following done:

- New battery
- New oil filter and oil
- Cleaned air filter
- Cleaned throttle body
- New IAC valve
- New spark plugs

But problem still occurs!

To best describe it, the car fails to 'catch' the idle speed when the clutch is dipped during cold running. If the engine is revving at 3000rpm or above and I press the clutch and keep it there, the revs more or less always drop to zero causing the battery light to come on. As the engine continues to run the problem slowly dies down.

I am beginning to suspect the TPS, only becuase I disconnected it while the engine was idling and no change was noticed. Does the operation of the TPS depend on outside temp?

Any advice apprecieted!

Fiesta Mk4 Boot Release

15 October 2008 - 10:17 PM

Hi, I just wanted to ask if anyone here knows if I could install a boot release kit into my car as the Fiesta Mk4 1.25 doesn't have one.

It's getting rather annoying to have to use the key to open the boot each time.

Thanks.

Fiesta Mk4 1.25 Zetec LX 1999 Stalling Problem HELP!!!!!

17 September 2008 - 05:58 PM

Hi, this is my first post here and im hoping someone here can help me. I drive a Fiesta Mk4 1.25 Zetec LX 1999.

When I drive off in my car without warming up the engine it tends to stall a couple of times at junctions and roundabouts as I slow down towards them. The revs seem to drop when I engage the clutch and sometimes drop extremely low at which point the battery light flashes as it struggles to keep it at the correct idle. If it drops too low the oil light comes on too indicated the car has stalled.

The weird thing is when my engine is warmed up, the car drives perfectly.

Ive been told it is the "Idle Speed Control Valve", and I have cleaned it out with carb cleaner and WD40 with no change. I recently bought a replacement OEM idle valve off ebay but when I installed it, the car idles at about 3500 - 4000 rpm!!!!!

Just as a note, when I start the car without an idle control valve, the car also idles at about 3500 - 4000rpm! Is this suppose to happen?

I put my old valve back in for now but I'm not sure what to do. I hear the Ford dealers charge 100 or so for a new valve!

Sorry for the long post, but I've given all the info I can hoping someone may come to a conclusion from this...it's driving me NUTS! :(