Jump to content


Show

glj

Member Since 22 Sep 2008
Offline Last Active Apr 14 2009 11:23 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: 1.4 ghia loss of acceleration

29 October 2008 - 05:58 PM

Hi,

I thought the problem I had previoulsy was fixed by the new plugs, however its still jumpy when cold, and even coughs a little when idling (when scraping the ice off this morning). It is generally OK once warm and does run smoothly, but can jump when changing gear even when warm.

I have taken it back to the garage, who say it could be the head gasket going. Could this really be the case? If so any ideas how much it should cost to fix it?

Thanks in advance for any help/suggestions

In Topic: 1.4 ghia loss of acceleration

23 September 2008 - 03:53 PM

Hi,

Thanks for your help and suggestions, I have had it checked on the computer and it came up with misfire on cylinder 4, so they have changed the plugs, and it seems OK now, however I have still not tried it from cold. I'm just hoping this has sorted it!!! I cant afford for it to be a more expensive job

Thanks :)

In Topic: 1.4 ghia loss of acceleration

22 September 2008 - 08:25 PM

Thanks :)

Yes it is a petrol model and the problems occur mainly when its cold. I start to move and accelerate but nothing, no power at all then it comes back I've even had the enigne management light flashing at me, and it jutters until the engine gets warm. On occasion when it is warm it will be hesitant to accelerate.

The engine idles OK and the rev counter seems normal when moving, but havent really noticed when I first start up. I know it does rev then calm down after a second from the sound.

I know its not my driving, cause its done it when others have been driving, but will be getting it checked as soon as I can. I just hope its nothing expensive?