Jump to content


Show

kamifa

Member Since 21 Aug 2011
Offline Last Active Oct 18 2013 02:17 PM
-----

Topics I've Started

2.0Tdci Satrting Issues

06 October 2013 - 07:34 PM

Mondeo 2005 Tdci Ghia 130

 

When i start my car in the morning, the car is very sluggish and the engine management light, battery light etc remain on until the engine kicks in properly,the throttle is also non responsive at this stage, when the lights go out after about ten seconds and the car billows out a great amount of smoke, the throttle begins to respond and the engine evens out. The car runs great, the mpg is great and I have no other issues. When i try and start it again after a short while leaving it, the car can be very lumpy starting again and i have to hold the ignition on keeping it turning over until it eventually fires up properly. Any ideas??? I had the injectors refurbished last year also!!


Clock Spring Defective

06 October 2013 - 04:40 PM

Hi, I have a Mk3 2.0 Tdci Ghia 130, When I start the car the airbag light flashes once then 9 times, it then pauses and will start again, the same sequence before staying on. I have read the codes and the suggestion is taht it is the clock spring. Is there any way of telling if this is the case as i dont wish to spend out to find that it is not this. I have had the unit off, is it correct that the unit comes off complete with the indicator/wiper stalks or do they come off. I have looked at some clock springs on e-bay for my model and they do not have the stalks attached. My car is due for MOT and I know it will fail this time around with the light on. Any help would be appreciated.