Jump to content


Show

Dav3y

Member Since 25 Aug 2011
Offline Last Active Aug 20 2012 09:52 PM
-----

Topics I've Started

Battery Issues??

20 August 2012 - 04:04 PM

Hey guys and girls, i've discovered abit of a problem recently with my mk5 fiesta.

I hadn't used the car since wednesday, realised it was flat yesterday when the central locking was slow to respond. Tested the battery at 7v, jumped it off my mums car and it was alright after removing the leads it would start again on its own. the alternator must be alright, because it was staying ay 14.01 regardless of RPM.

Tested it this morning and the battery was at 3V, so why is it draining? I mean i can say personally i think the battery is okay because once i jumped it and removed the leads the alternator was putting charge in it straight away and as said it was starting alright on its own which tells me it is taking charge.. but why has it drained SO much more over one night?

It's on charge atm, so see what happens. But im concerned something is draining it.. i have consequently disconnected all amps and other unnecessary electrical items. The battery was so flat the clock wasnt even on this morning lol!

Oh yeah, i checked all cells and each was okay!

Rapid Temp Gauge Movement

26 July 2012 - 03:23 PM

Hey guys, got abit of a problem i need to get to the bottom of asap.

I drive a 2001 Fiesta Zetec-lx with a 1.25 SE engine.

When driving about my temperature gauge plays about, and constantly waves between the centre of "normal" and right past red. I know that the slightest movement on this gauge is a few degrees, so there is no way it can possible heat and cool as quickly as the gauge is telling me. The needle constantly waves between centre and past red (it never used to pass the middle, ever) and if i go round a roundabout or right hand corner the gauge goes down, but then returns to waving between the two again.

I broke my HCV (by removing the pipes, the plastic just crumbled) so i have a new one on its way. I'm hoping this might be the issue? I have bled the system of air by running the engine with the water bottle cap off and squeezing the rad pipes, and slowly adding water (as i lost some when i removed the hcv - i have now bypassed with copper pipe for now) and no air was coming out so i don't think an airlock is the problem? There is no pattern, such as (and i would never do this) if i was redlining the enging i could understand the gauge would obviously go up as it would be getting hotter, and if i was sat in traffic it might get warmer as theres no air flowing through the radiator, but i could be driving at 60-70mph and it will be waving between red and normal, but for example i was going up a 11% gradient of a dual carriageway (which is 50mph) and i had to do it in third with a lot of throttle to keep at 50, and the gauge was going DOWN! - surely would have gone right up as i had to use quite a few revs to keep upto speed?

I can think of things that might be the issue, but i don't know what or even where to start on it. Out of:-

Heater control valve
Thermostat
Temperature sensor

What could be causing the gauge to rapidly move as it does?! I feel this is an urgent matter, as i can't be sure if me engine is overheating or not and i dont want to make it worse :(

I would be thankfull for any and all helpful replies!

- Davey

C-Max Steering Problem ..

25 August 2011 - 05:56 PM

my mums 04 focus c-max makes a banging noise on full lock, and the turning circle is horrific. is this normal?

New To Ford Owners!

25 August 2011 - 05:36 PM

well its lovely to have found such a thiving ford forum :D. im dave, im 19 and i drive a '97 fiesta 1.4 ghia X