Jump to content


lipso

Member Since 01 Oct 2011
Offline Last Active Sep 01 2015 10:10 PM
-----

Topics I've Started

2008 Focus 1.6tdci Estate Steering Wheel Vibration

01 September 2015 - 10:12 PM

car has 102k and has slight s/wheel vibration when driving 50 to 70mph and a bit more vibration when braking - had wheels balanced and alignment done today but no change

Front drivers side tyre had wear on inside so got it renewed

Looked at the brake discs but could not see any obvious warping, so not sure what the cause is

 

Can worn wishbone bushes cause this? At last test in Nov 2014 it was mentioned to renew the wishbones/or bushes before next test in 2016 


Mk2.5 2008 Ford Focus 1.6 Tdci Glow Plug Light

26 January 2015 - 08:32 PM

After driving this car since Nov 2014 I have become accustomed to the glow plug light not coming on when starting the car or coming on for a flicker

During the recent cold weather at -4,-5 degrees it did come on briefly for a few seconds

 

However yesterday the outside temp on the car display said 12 degrees and today 6 degrees and the light came on for several seconds and this was for a 2nd trip both times??

Just puzzled why its comes on and stays on for longer in mildish weather but not cold weather??  


Mk2.5 2008 Ford Focus Radio Code

26 January 2015 - 08:21 PM

Can anyone advise - I bought this car a few months ago  and it came without any manuals but if I ever need to disconnect the battery I'll need a code for radio

 

Where can this be obtained?

From what I've read about it, first I need the radio Serial number in order to get a code for it?

To get the serial number do you have to take out the radio to see the sticker with the serial number on it?    


2008 Facelift Model Ford Focus 1.6Tdci Owners Manual

01 December 2014 - 10:29 PM

Hi

 

Just bought an estate but has no owners manual - any ideas where to get one. Can't see any downloadable UK ones online


Burning Oil 1.4Tdci

23 September 2014 - 09:36 PM

2004 1.4tdci with 138000 miles blowing grey/blue only at start up & when accelerating from cold, lasts about about half a mile or so. Using a liter of oil every 1000 miles.

From googling this seems to be due to worn valve guides/seals but not badly worn piston rings?

Considering getting cylinder head refurbished (under £100) - wonder would this cure the smoke but maybe not the heavy oil usage?