Jump to content


Show

jack_routledge

Member Since 12 Dec 2011
Offline Last Active Jun 14 2013 06:03 PM
*****

Topics I've Started

Fiesta Mk7 Rear Wheel Bearing, Help Appreciated!

14 June 2013 - 04:25 PM

Hello,

 

On monday an idiot driving with no insurance crashed into me he hit me from the rear quarter going way to fast, his car was a write of as he bounced off me and into a barrier! Glad no one was hurt though!

Didnt want to go through my insurance or the MIB because I know a body shop very well and done work is the past so it repairing it for me for only £200. Should hopefully be getting it back tomorrow!

 

Anyway the problem I have is that the Rear wheel almost looks cambered a little bit the tracking has come back at -1.18 the mechanic said he cant see anything obvious wrong however I have since researched and looked about, and friend said it could be a rear wheel bearing or something. I know a mechanic who will do it for me when hes home just wondering if anyone has had this problem or known problem.. 

The car drives fine (no shaking or anything), its not a massive problem just dont want to wear the tires out to quickly!

 

Any help would be more than appreciated!

 

Thanks, Jack  :)

 

 


Fiesta Mk7 Clutch Problem?

08 October 2012 - 08:36 AM

Hello!
I've got a 59 plate Zetec S (Mk7) which has now done 36,000 miles, and recently I have noticed the gears are sometimes a bit stiff/notchy, especially in third where is sometimes decides to make a small grinding noise.
Anyway last night I pulled away and went to put it into second and it wouldn't engage so I stopped and couldn't get it into any gear. I kept pressing on the clutch and finally got into 2nd and manged to pull away in 2nd, then it was all back to being just a bit stiff.
It did go into Ford the other day and they said I could need a new clutch :(!

Any help/ideas would be much appreciated!

Thanks, Jack!

Revving On Tick Over.. Help!

11 August 2012 - 12:07 PM

I've got a 59 plate (Mk7) Zetec S and on tick over it revs up and down very slightly, sometimes it feels like there not enough power and it wants to stall.. I'm not sure if its a misfire or something? But it only seems to do it when I'm idle. Hope someone can help me with a fix!
Thanks