Jump to content


Swisstonihasher

Member Since 13 Dec 2008
Offline Last Active May 30 2015 07:23 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Start Problem 2004 2L Tdci

30 May 2015 - 07:27 PM

Okay week later after fitting replacement rad and rad control module plus removing the wiring that ford did during the recall...starting issue came back. Wouldnt start at all, turn key and click. Checked relays and fuses. Ended up local garage took it and 280 notes later i have replacement nee starter and more importantly a new starter cable with built in 100 amp fuse or whatever its set at. Id read another article with focus same issue, starter cable fuse breaks and its not shown in haynes manual. Car been dandy since.

In Topic: Cmax 2L Tdci Engine Fan Error P0691

18 May 2015 - 08:08 AM

Okay plot thickens, decided to remove the recall cabling connectors so fan back as original wiring and wow! The P0691 error has gone and hasn't come back. Yet to see if my starting issue comes back but doesn't seem to be any extra drain on the battery having the wiring back as it was. I checked all of the loom I could, the cabling is in really good condition and no sign of corrosion.


In Topic: Cmax 2L Tdci Engine Fan Error P0691

15 May 2015 - 10:01 AM

Yup that's the one, although I'm sure it looks purple. I'll look at it sat am...I'm hoping I can just put another cable along side it.


In Topic: Cmax 2L Tdci Engine Fan Error P0691

15 May 2015 - 07:54 AM

Reading another topic with same fault but from a ford mechanic (paid for advice), said there's a location where the cabling comes out of the PCM (I now know its in the wing, pass side), between that and the connector for the fan module, the loom can sit in water puddles after its been washed or it rains and this causes corrosion? I'm going to remove the headlight and check what I can tomorrow morning, trace this purple cable back. I still wonder if my P0380 error which also relates to circuit issue but glow plug system could be the same set of cabling causing the issue?


In Topic: Cmax 2L Tdci Engine Fan Error P0691

14 May 2015 - 08:59 AM

I was reading another discussion on this, kept on about the purple wire having corrosion. Any ideas where the loom sits in water, where exactly that point is? So say this causes the issue.