Jump to content


Cjl

Member Since 14 Feb 2012
Offline Last Active Apr 06 2012 12:30 PM
-----

Topics I've Started

Engine Hesitation And Juddering, Any Ideas?

13 March 2012 - 09:53 PM

Hi,

The Ford garage has updated the software which has fixed the starting problem. However there car is still not running correctly, the car seems very juddery espically from low revs and you accelerate, also the cruise control is still not working.

I have been back to the garage and the service manager has come out and he confirms there is a problem. No error codes have been logged.

Has anyone else seen this type of problem before?, could this be a faulty glow plug or relay?, would this not log a code.

Would appreciate any thoughts.

Chris

Smax Not Starting 1St Time, Cruse Control Not Working

09 March 2012 - 07:29 PM

Hi,

This is my first Ford, its a 2008 titanium x model with 44k miles on the clock. I picked up the car 3 weeks ago.

Over the last 2 days i have noticed that it takes 2-3 attempts to start when the engine is cold and hot, the car drives ok apart from being a little lumpy occasionally, at the same time the cruse control stopped working. Could it be that Tesco fuel has caused this problem, until now i have only used Esso disel , i filled up at Tesco on Sunday.

The car is booked into Allen Ford in Northampton on Monday, they have been really good so far.

This is my first Ford after owning 2 Hondas and an Audi A4 for the last 3 years.

Any thoughts or suggestion on what this could be?