Jump to content


Show

Timnchell

Member Since 24 Dec 2008
Offline Last Active Mar 20 2009 05:11 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: 52 plate Mondeo boot opens while driving

20 March 2009 - 05:14 PM

Recently, the boot opening button on the dashboard stopped opening the boot, but all was well as I could use the remote and also the key. Now the boot opens when it feels like it, normally when the ignition is turned on, but more alarmingly, whilst driving as well.

I have replaced the battery in the keyfob, checked the wiring at the dashboard end and at the boot lock end, all appears ok (no sign of damp or charring). The switch on the dashboard activates (shorts across the contacts) but cannot measure a voltage at the lock end..... should there be?

any help with wiring diagram or tech assistance appreciated.

Ta



Hi, I had the exact same problem with my estate version. Ford recognise the problem on the focus but not the mondeo yet. Bit the bullet and bought the new switch from the dealer for about 30. Perfect ever since. It all operates off a tiny microswitch under the rubber you push to open the boot.

Hope this helps!

In Topic: Mondeo TDCI Temp gauge issue 04

25 January 2009 - 02:59 PM

400 miles later still going strong. Oil cooler thermostat in side of water pump took an hour to fit and cost me 14.00 from the dealer! MPG is also back to normal.



Guess what 1500 miles on and its gone pear shaped again! Bit the bullet and took a chance on the cht sensor.
My local dealer said it was not available as there is no stock! After 1 call to a dealer in Guildford they sent me one from London on a next day 35 in total. Not nice to fit. Cam Pulley has to be removed as it is behind it and you can only just get round one of the pipes. The sensor was bent and blue and all the wiring had gone hard from the heat . But on a plus side I did get to see the PAS belt was bad so got that changed as well . Happy Days!

In Topic: Mondeo TDCI Temp gauge issue 04

10 January 2009 - 12:44 AM

Now the management light on, replaced both thermostats and car is perfect Light has gone off fingers crossed!





400 miles later still going strong. Oil cooler thermostat in side of water pump took an hour to fit and cost me 14.00 from the dealer! MPG is also back to normal.

In Topic: Oil change on 2.5 v6

09 January 2009 - 11:41 PM

Hi all well my oil will soon need changing but what i wanna know is do i do it the same old way like i would do with a normal engine as iv never done an oil change on a v6





Yes exactly the same, spin on oil filter, make sure you use good quality 5w30 oil. Happy Days!

In Topic: Mondeo TDCI Temp gauge issue 04

03 January 2009 - 02:56 AM

Car has done 115,000 miles faultless apart from a clutch. Car starts and drives perfectly but then all of a sudden the temp gauge will drop to zero and the car loses a lot of power. No engine management light comes on . When the car is switched off and back on it is perfect for another few hundred miles then the same will happen. H E L P!





Now the management light on, replaced both thermostats and car is perfect Light has gone off fingers crossed!