Jump to content


Show

chumley

Member Since 12 Jan 2009
Offline Last Active Mar 22 2009 07:58 PM
-----

Topics I've Started

twin fans help

14 January 2009 - 04:05 PM

bearing in mind my on going probs....ie Battery light comoing on.....followed by when engine is hot ie stuck in traffic my guages keep rebooting on pulling away again......after a 13 mile journey hot eemed overly hot under the bonnet and smelly .....later at home engine cool again had another look under the hood.....looked at the fans ...turned on the engine....no movement from either fan..........and come to think of it have not heard the fan running on as it did in the summer after a long trip......SHOULD THE FAN START ON IGNITION ? I DID NOT CHECK THIS MORNING WHEN THE CAR WAS HOT TO SEE IF IT WAS RUNNING DID NOT THINK ABOUT THAT TILL LATER.......AND IF THE FAN IS NOT WORKING COULD THIS BE A CONTRIBUTARY FACTOR TO MY PROBS ...I AM RUNNING OUT OF IDEAS.

dash fault codes via trip thingy

13 January 2009 - 03:47 PM

Hi been playing with this cow of a car today trying to find anything visibly wrong......extracted a couple of codes from the odo .....first came a word ....BULB...then some numbers 9317.... L254....P103...
Please help if you can but please do not send me to fords.
reminder of my problem.
battery light up first jurney of the day....start again hour or so later engine warm.....pulling away in first ..gauges reboot alarm bell chimes once then all normal till i stop at lights or slow down for roundabout then same thing happens revs drop reboots again get up to speed all is well .....new vss last year...also new alterator...
trouble is the car still looks good but is a mare with this prob. :(

DESPERATE FOR HELP

12 January 2009 - 08:13 PM

MY FOCUS ESTATE 1800I ZETEC YEAR 2000. REPLACED FUEL PUMP...SPEED SENSER REPLACED....REPLACED ALTERNATOR AND BATTERY TESTED OK.LOTS SPENT AT FORDS ..BUT I STILL GET A RED BATTERY LIGHT COME ON AT THE START OF THE DAY...LATER AT AT LIGHTS OR ROUNDABOUTS REVS DIP ALMOST STALL.....THEN PICKS UP AND MY SPEEDO GO HAYWIRE OVER AND BACK AND AN ALARM BELL SOUNDS ONCE ..IT SEEMS TO REBOOT THEN PICKS UP FINE....ALSO LIGHTS ARE FLICKERING...STUPID CAR SEEMS OK SOME DAYS....AFTER A JOURNEY VERY HOT SMELL FROM UNDER BONNET LIKE SOMETHING OVERHEATING...COULD OLD CODES IN SYSTEM BE CAUSING ANY PROBS AS I WRITE THAT I KNOW IT SOUNDS STUPID...BUT I AM DESPERATE TO SORT THIS OUT.....OR THE CAR MUST GO.

ICV HELP

12 January 2009 - 07:43 PM

READ A REFERENCE TO CLEANING A ICV....I AM STALLING ALMOST SOMETIMES AND REVS DIPPING.....WHAT IS A ICV AND HOW DO I GET TO IT.
PLEASE FORGIVE IGNORANCE/