Jump to content


Show

KJay

Member Since 15 Jan 2009
Offline Last Active Jul 12 2011 11:29 AM
-----

Topics I've Started

A Serious Problem With My Fiesta

07 July 2011 - 10:13 PM

Hey guys,

I have a 2009 Ford Fiesta 1.6TD Titanium 3dr with only 23k miles and for 2 and a half years it has been great but for a week or so I have been having serious problems. Initially, the powertrain warning light would come on intermittently along with a engine malfunction message. Then I noticed that the car started to stall on me with alarming regularity. I took the car to Ford and they told me they reprogrammed the car, and it went fine again for a couple of days.

Then the car stalled 3 times in quick succession leaving me broken down in the middle of a roundabout. The same powertrain light and engine malfunction light would now appear but also the engine oil pressure warning lamp. I again took the car to Ford, and after a day of testing, they gave it back to me and told me they found no faults. I was extremely angry and frustrated.

Then today, and was in 2nd gear turning into a housing estate and the car stalled, with the powertrain light, engine malfunction message and engine oil pressure light coming on but now the battery lamp was also lighting up. I restarted the car and left it sitting parked in neutral and noticed something very strange. If I pushed the clutch in fully, i noticed the car intermittently revving itself to around 1.5RPM, and if I let the clutch out fully the car would intermittently decrease the revs to around 0.5RPM and nearly stall itself. I managed to capture it on video here:


Ironically, as soon as I stopped recording, the car stalled itself and just the engine oil pressure and battery lamps came on like this:
Posted Image

I badly need help with this as I no longer feel the car performs safely or consistently and Ford appear unable to solve the problem.