Jump to content


Kazlok

Member Since 28 Jul 2012
Offline Last Active Aug 03 2013 10:27 AM
-----

Topics I've Started

Engine Stuttering - Oil/fluid Getting Into Sparks?

02 August 2013 - 03:52 PM

Hey guys..

 

Back again with more engine stuttering! (http://www.fordowner...ng/#entry216065)

 

I took it down the garage a while back and the guy said it looked like fluid was getting in with the sparks, causing it to short and miss-fire.

 

It's been fine up-till now and has suddenly started again, almost more violently.

 

I checked the sparks first thing, and it looks like 2 of the chambers have a brown liquid at the base of the plugs which i assume to be oil.

 

Now I can't remember exactly what the guy said to me, but apparently it is to do with the threading corroding and allowing fluid in. I was wondering, since i've got my MOT coming up in a few days, would this be worth fixing? (along with it's yearly weld and a bunch of other problems that need fixing).

 

I reckon getting it past it's MOT is going to cost at least £300-400 without fixing this engine problem, and I'm not sure if its just worth scrapping it and getting a new car altogether? 

 

Cheers,

 

Dan


Engine Stuttering?

09 November 2012 - 01:50 PM

Hey guys,

Fairly recently I fixed a revving problem which I posted about on here and got some good suggestions! (http://www.fordowner...em/#entry197217)

Now my car seems to be randomly having issues with the engine stuttering, it seems to randomly come and go so recreating the conditions is quite difficult.

Usually it starts when I take off in First gear and it feels like it's going to stall or its choking on something which makes acceleration difficult, second gear it's still quite violent shudders but can usually get me up-to speed, from third and fourth gear the shudders are far less noticeable.

The odd thing is once I'm up-to speed, or if I accelerate very slowly, the car seems to behave fine! It seems to be ok in neutral, however, when I was waiting outside work the other day it was having little 'hiccups'.

As i said sometimes its fine, and the car will behave normally, which makes me think there could be a blockage somewhere?

Someone from work suggested that there is something blocking a filter which is attached to the carburettor? (Apparently this filter isn't even mentioned in the haynes manual)

Something I've noticed is that there seems to be less power when its playing up and that there may be a ticking noise coming from the engine? This may just me being paranoid though lol..

Any-ways I thought I would post on here to see if anyone else has had a similar problem or knows of a fix :)

Cheers