Jump to content


Show

Taipan

Member Since 29 Sep 2012
Offline Last Active Private
-----

Posts I've Made

In Topic: Fiesta 1.4 Tdci Only Cranks Over For Approx 2 Seconds??

14 January 2013 - 03:34 PM

I found this which is basically there is a update for the PCM.
http://www.locostbui....php?tid=101124

Wife's derv burner 1.4 TDCI Fiesta,

Is refusing to start first thing in the morning.

Chain of events.

Key in to pos 2 ( all lights that should come on come on and then go back out ).
Turn key to start ( starter motor tuns for a couple of seconds and then stops )
repest these step a couple of times and she will finally start.

Battery seems in fine shape ( bit I will check tonight )

So a couple of questions

1 even tough the 1.4 is a direct injection does ot still use glow plugs ?
1a if so any idea what resistance I should be getting
1b do the glow plugs always come on or are they temperature dependant ?
2 do some moden ( this one included ) cars have a starter time limit to stop overcranking and over heating the starter motor ?

Anyone have any other ideas ?

regards

Agriv8
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I took the car to the ford specialist today, only there for about 30mins.
He plugged a laptop into the dashboard,ran a complete diagnostic test and found no errors,but after a few mins discovered there was an update available for the engine managements.
I think it was called COLD START DRIVABILITY.
So he updated the PCM calibration files and reset the parameters.
It cost £45.00.

under a Ford 1.4 TDCi Starter motor Cut out.

Wonder how much the main stealer going to charge. I will give them a call.

Thanks

Agriv8

edited to add it seems that post 54 reg have the updated EM map from new I suspect I will find ours needs updating

In Topic: Fiesta 1.4 Tdci Only Cranks Over For Approx 2 Seconds??

14 January 2013 - 01:16 PM

Fairly recent battery and it will spin it over quick enough. This isnt like a failing battery, its more the power to the starter is interrupted for some reason. I'm guessing its temp related as its fine when its warmer?

In Topic: Noob With A Couple Of Questions

01 October 2012 - 05:50 PM

Thanks for that. The spare is a 175/65x14 and the car no longer pulls with the right alloy back on there.

In Topic: Noob With A Couple Of Questions

01 October 2012 - 02:48 PM

I think you're right as the edge of the tyre is worn. Think i'll get it tracked just in case.

In Topic: Noob With A Couple Of Questions

01 October 2012 - 02:20 PM

Top man, thanks.