Jump to content


LilLew

Member Since 15 Oct 2012
Offline Last Active Nov 05 2012 08:39 AM
-----

Topics I've Started

Mk2 Mondeo 2.0 Head Gasket Replacment Pic Heavy

02 November 2012 - 01:31 PM

Here is my current Problem

I had my car using 3.5 litres of oil in 1 week and only using a small amount of coolant

so i ripped the head off and i found with ther are lots of pictures
Posted ImagePosted ImagePosted Image

Posted ImagePosted ImagePosted Image
Head pics
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Valve
Posted ImagePosted ImagePosted Image


BIG PROBLEMS HERE 4 out of 16 valve guides are like this or just cracked

Posted Image
So i am going to replace all of the exhaust side of the guides the inlet side are fine

Next it is a case of dropping the head off at the local engine machining shops

8x valve guide + Fitting

Head Skim

and acid clean

£100 all in

Possible Head Gasket Gone

29 October 2012 - 09:59 AM

Hi All

I been noticing some problem with the car over the last 2 weeks

when i got the car i changed the cat due to is not revving above 4k and it was blocking the exhaust
and i also done an oil and filter change and a full coolant flush

over the last week it has used all of the oil (no level on the dip stick) i had to fill it back up 3.5 litres

and my coolant was a nice blue color and it is now starting the change dark and it has lost a small about of its level

when running the car there is no performance issues or puffs of smoke
the car start from cold and hot fine with no smoke on tick over

personally i am think my head gasket is going and i might have to get my spanners out what do people think

Mondeo Mk2 Wont Rev Over 4,000Rpm

15 October 2012 - 08:20 PM

Hi

All i have just got hold of a S reg mk2 mondeo 2.0 ghia and there seems to be a problem with it reving over 4,000rpm when you put your foot down it rev fine up too 4,000 and then starts bogging down and trying to cut out but if you lift off and it runs fine


there is no eml onand idles fine cold & hot

Thing that have been tryed so far
New items
coil pack
spark plugs

im thinking possible cat breaking down

please can anyone advise

Hi From Plymouth

15 October 2012 - 08:13 PM

Hi

All i have just got hold of a S reg mk2 mondeo 2.0 ghia im 24 live in plymouth
and look forward to meeting new people