Jump to content


Show

fasty

Member Since 28 Oct 2012
Offline Last Active Jun 28 2013 01:44 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Ford Can't Fix My New Fiesta! - Advice Please ?

24 June 2013 - 01:50 PM

I was surprised by a call from the dealer early this morning.

Having wisely suspected that I wasn't overly delighted at Friday's disasterous attempt to implement the fix (that left my car unusuable), they worked at it over the weekend and apparently discovered why the firmware flash had initially failed.

Just to be sure, they also tested the DDS by partly deflating a tyre!

So, it seems that the problem may now be solved.


In Topic: Ford Can't Fix My New Fiesta! - Advice Please ?

21 June 2013 - 11:01 PM

Indeedy, congratulations Dave !


In Topic: Ford Can't Fix My New Fiesta! - Advice Please ?

21 June 2013 - 08:57 PM

Reject the car as not fit for purpose.  If they refuse, take legal action.   The car is just 3 months old and you should not be in this position.

Well, yes and no. You're right, I could reject the car. Been there, done that before with a new car that had piston slap.

On the other hand, apart from this defect, it's a good car, so I don't want to "cut off my nose to spite my face". What's best for me is to have it working properly, now.

"Bricking" one of the computers has now rather forced their hand, they will have to resolve something promptly.


In Topic: Ford Can't Fix My New Fiesta! - Advice Please ?

21 June 2013 - 05:33 PM

Latest update to the Deflation Detection System saga :

After 4 hours at local dealer to implement the Ford fix, the dashboard now apparently "lights up like a Christmas tree" and they're afraid to let me have the car back. Basically, they seemed to have trashed the software. Now with courtesy car.

Dealer promises to contact Ford field service rep on Monday in attempt to work out what to do!

Also, coincidentally, got formal recall letter today from Ford explaining that there was a problem with the DDS system and my dealer needed to examine it.


In Topic: Sony Dab Stereo Sound Issues

20 June 2013 - 08:36 PM

I agree, the Sony audio on my Ecoboost Titanium sounds very "processed".

I'm not really an audiophile, so It's hard for me to put a finger on quite what's wrong.

At first I imagined that it was just the inherent crudeness of low-sample-rate DAB, but when I try other sources they sound a bit rough too.