Jump to content


Show

scorty_fun?

Member Since 29 Jan 2009
Offline Last Active Feb 05 2009 04:47 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Escort stalling

05 February 2009 - 04:47 PM

Right here we go,

i have searched through the previous threads but with nothing concrete to help me, so here goes, any help is much appreciated.

My escort GTI Estate is behaving very oddly, on first start (cold) the engine runs normally at about 950rpm, this is all fine, i set of driving and at the first junction, roundabout etc i depress the clutch, the revs drop to 500rpm and one of two things happen
1) it stays above 500 rpm, the battery light flickers momentarily, and the car begings to adjusts its revs between 500rpm and 1100 rpm.
2) It drops below 500rpm, and stalls

This doesnt just happen as the engine is getting up to speed, it can happen at any time during my hour long journey to work, and has been known to happen as i slow to a give way point and not actually stop!

I have heard this could be the ISV but i dont know where it is so i am having problems finding it to clean/replace it!

Help me please!

Alex


just after the air filter youve got the meter it has been known for the resistors to burn out this then means it doesnt tick over properly and when you come to a stop the car somtime stalls. hope this helps sam.

In Topic: gearbox oil leak

29 January 2009 - 09:24 PM

without further investigation its hard to say where it could be from most likeky an oil seal or gasket thats gone.


if youve removed the drive shafts have you replaced the oils seals
if not do it i didnt ended up costing me alot of money (new g/box) what happens is that the seal breaks this helps keep the drive shaft stable now its broken it would shudder and damage the diff mean whenever you put a seal on it itll just break again

if its g/box oil it smells like
the onlyway to put it is 2stroke fumes crossed with rotton eggs and i think its a sort of greany colour also it would be on the bottom of the bulkhead and underneath your car

In Topic: Rear Bulb Holders or Clusters

29 January 2009 - 09:20 PM

Hi, ive been told that i need new rear bulb holders for my escort. I went down to the local garage who contacted Ford. Ford where unable to help as they no longer make this part for the car.

Has anyone got any from a 1990 mk 4 escort or from the same era?

If not is their anywhere i can go to purchase some?

Cheers Dods


tried ebay???

In Topic: 1990 Mk4 Escort

29 January 2009 - 09:17 PM

Hi guys and girls,

It was my 18th last week and i decided to buy an old school Escort! The car has been lowered and is like a go kart and i realy would like it to be slightly higher as i am currently scraping on speed bumps. How much for new springs and to have them fitted?

My lights also work like a mobile disco, they do what they like! When indicating right it can either stick or the rear tail light flashes. Is this need for a relay or do the ground connections need cleaning?

There is a lot of slack in the gearbox, should i get a new one of can this be fixed?

Finally question, there is rattling coming from the engine does anyone have any ideas of how to get rid of it or what it is likely to be?

Thanks for reading and any replies will be much appreciated, Dods



right the rear lights have the same problem i have a leak above the cluster and this make the plug on the back of it (should be black) insides go abit rusty unplug it and get a smeel bit of 120 grit sandpaper or simalar and clean it up the sticking could just be a realay

the slack gearbox i know that around 120k the gearbox tend to expire.... mine went a 62k hahah (this lead to new diff driveshaft wheel bearings track rod ends from the vibration) anyway giveaway sign is when your cruise at about 60 and take your foot off the throttle the speedo wobbles up n down youll have maybe 3 months of carful driving left then the speedo will only work when acclerating about month left then it stops working get it fixed i didnt i smelt gearbox oil heard a bang and saw lots of white smoke while overtaking some !Removed! in a spanking new audi showered the c**t in small bits of metal hahahaha

if its a 1.1 or 1.3 its likly to be a pushrod or kent xflow engine these are generally very rattley tickly and clicky dont be put of by this though there smashing engines my 5 door 1.3 eats saxos vtrs hahhahahah

now my finger hurt...

In Topic: any info

29 January 2009 - 07:34 PM

hi there im new to theis place n thought id give it a go,,ive just bought my partner a little 1.4 escort because she decided she wants to learn to drive,ive done a bit ov work on it to bring it up to scratch but its got a banging noise from the n/s front wheel?ive had it jacked up but cant seem to find the problem?i seem to have drawn a blank,it only does it at low speeds and i can notice it more below 20/30mph,,so just wanted too see if any one has any ideas?? many thanks


i think i have the same problem on my mk4
ive just had the g/box done on mine i was told it needed a new drive shaft but the mot guy coudlnt find a problem with it he said it was either the front suspension struts (alough i just put them on there) or the track rod arm....

my noise it a tapping get louder to about 45 50 the quiter drop the clutch and i goes away or taking out of gear
hope this helps.

sam