Jump to content


Show

MrG

Member Since 24 Nov 2012
Offline Last Active Jun 19 2013 10:09 AM
-----

Topics I've Started

Passenger Side Engine Mount Question

09 January 2013 - 09:53 AM

Morning chaps - I still have a vibration/tremor at idle in my Focus Mk1 1.6 05 plate petrol beast; so far I've replaced PCV hose which was all squishy & PCV valve, VSS (as speedo kept dropping to zero) & the plugs & coil pack look ok.

Googling around, the passenger side engine mount seems to crop up as being a problem - firstly, is this the right part - http://www.fordparts...33019_c_597.htm

EDIT - just been thinking that the sites I was reading info about the passnger mount on were American - so I assume that their passenger side, would be our drivers side - so the hydraulic mount, not the one I've linked too above?

Secondly, is there any way of 'testing' the existing one?

Many thanks :)

Focus Vibrates When Lights/heater/rear Window Heater Switched On

12 December 2012 - 06:26 PM

I have an 05 plate 1.6 Edge (Petrol) with 69000 on the clock - I was having a bit of vibration so changed the PCV valve & hose as suggested on a very helpful thread here; seemed to help a bit. I've just noticed that the vibration gets worse if I turn some electrics on though - headlights, heater, rear window heating for example - the rev needle twitches between about 670 - 730 & goes back to 750ish when I turn those things off.

No problems when in motion, so I presume just an idling issue? Any ideas or suggestions most welcome :)