Jump to content


Show

slim daz

Member Since 05 Dec 2012
Offline Last Active Feb 14 2013 02:14 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Mk3 Mondeo Running Issue

11 February 2013 - 04:59 PM

Ah my bad FOCA, I have just realised what you said, need to update my profile, my mondeo zetec s was a mk2 and failed the mot with what could only be described as very little metal supporting the underneath. So yes I changed to a mk3 only the other week.

In Topic: Mk3 Mondeo Running Issue

11 February 2013 - 04:57 PM

Hi everyone, just a quick update the car was back in the garage today as the engine management light came on over the weekend. It came back with 2 faults
1) the egr valve
2) the knock sensor. So I will be looking into replacing them, and whilst am in engine bay removing the swirl plates from my replacement manifold (which I took of a low mileage 2005 05 plate and it still rattles).
And FOCA, Im not to sure on what was the mk3, I am led to believe that mine was indeed a mk3 as it is a 2000 to 2007 model. I questioned my garage about what you had said with regards to the battery and they checked and came back with it being the totally wrong battery, so ill need to change that.
Hope these will sort my fault out, thanks guys.

In Topic: Mk3 Mondeo Running Issue

09 February 2013 - 03:50 PM

Hi Guys, thanks for all the replies and help. I had the car in the garage yesterday which had a diagnoostic test, and road test etc. It came back with a baffled mechanic, basically it had no faults, then the clutch sensor came up, then when cleared didnt come back. The clutch switch was checked and operating correctly. The fuel pressure and injectors were all running fine. The plugs were cleaned and re gapped, coil pack and ht leads were fine and compression was normal.
Thanks FOCA, I didnt realise that my battery might be the fault, it is what looks to be a cheap battery so that might be the fault. I will contact ford on monday and get a price.
The other things Im looking at are EGR valve, clutch switch sensor and the cat (whether its collapsed).
My garage are going to blank the egr valve of I hope, they said it might not sit flush on head and therefore may seap water, anyone heard of that?

In Topic: Mk3 Mondeo Running Issue

07 February 2013 - 02:01 PM

Hi just a quick update, so Ive sourced a fuel rail and inhectors, and a second hand inlet manifold, changed them over and it still doesnt feel right. Basically ive come to the conclusion that the problem occurs once in gear. you release the clutch and it struggles. It ticks over normally and and revs normally up until the car is in gear. Any ideas on that?? My only theory is compression.

In Topic: Mk3 Mondeo Running Issue

01 February 2013 - 12:20 PM

Hi Dan, so Ive been busy taking car apart, Im in the process of digging out a working second hand fuel rail with injectors, whilst that is of im also trying to dismantle the inlet manifold as it has the rattle, and tough I maight change egr valve whilst engine bay is empty. If all this doesnt work i will be lost. Ill update next week once the car is back together.