Jump to content


adymac

Member Since 15 Jan 2013
Offline Last Active Jan 16 2013 05:16 PM
-----

Topics I've Started

Vibration When Idle

15 January 2013 - 08:19 PM

Hi all,
This is my first post and so apologies if it is in the wrong place etc. Recently become the owner of a Mondeo 2.0 titanium.

I wondered if anyone could shed any light on a bit of an issue i have on my Mondeo.

Model - 58 plate Mondeo Titanium 2.0l - 69,000 miles

I bought the car second hand in Dec 12 ( 5 weeks ago) where the prev owner told me it had been stood for around 4 week prior to me buying it.
I took the car for a test drive and didnt notice anything wrong. it was in excellent condition and so i bought it.

I took the car in to Ford for a service just before xmas and they told me there was a vibration when idle (which i had noticed after driving it for a week). They initially thought it was misfiring but when that was not the case they said it was probably the flywheel worn and did i want it replacing there and then at a cost of £1400. I said to leave it for now and i am not really convinced that it is the flywheel.

The bonet and dash vibrate a bit when idle but not when driving, there is no vibration in the clutch pedal when idle or revving the engine, there are no noises and the gear changes are quite smooth. the vibration is noticable but not too much. There are no vibrations in the lower gears either.

If anyone has any suggestions as to what it could be and whether or not it is more than likely the flywheel?

Thanks in advance for any responses.

Ady.