Jump to content


Show

lottysvdub

Member Since 27 Jan 2013
Offline Last Active Jan 02 2014 07:12 PM
-----

Topics I've Started

1.6 Tdci Turbo Whistle

28 March 2013 - 08:32 PM

Hey guys 

Just want to pick your brains and get some opinions. 

My 56reg 1.6 tdci has today developed a whistle while on boost or coming off boost......

No power loss and still goes really well. Just a !Removed! annoying light whistle. 

I know these cars suffer from turbo issues and oil starvation for the turbos but anyone else had this problem..... Where there's just a noise. 


Focus Locking Problem Solved

29 January 2013 - 11:39 AM

Hey guys I have a 56 reg focus...
Recently I had a problem with the tailgate opening as and when you lifted your foot off the brake pedal.
I spent out on a new tailgate switch as I was advised from my local dealer they fail all the time......
It made no difference at all. So I decided to strip out the tailgate to check the wiring through the rubber gromet.... This too was all ok.... Next step follow the loom back in to the car behind the n/s/r 1/4 panel trims. In here I found a multiplug big black one..... It had water damage to the pins.

Posted Image

You can see the 2 top pins have turned black with corrosion.
For now I have cleaned the terminals up and re sealed the multiplug with some grease to keep the water out.
Now just need to seal the high level brake light unit to stop anymore water getting in
So guys if your having similar problems remove the rear slam panel trim then remove the 2 torx.screws that hold the plastic trim on the n/s. And gently pull the carpet side trim out to expose the offending multiplug
Posted Image