Jump to content


durv Cymru

Member Since 08 Feb 2013
Offline Last Active Apr 21 2013 06:29 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Ford Mondeo Tdci Mk3 - Car Goes Into Limp Mode

02 March 2013 - 05:16 PM

Hi Basil

I too had a limp mode problem when accelerating. The red 'cog' engine stop lamp would light up rather than the amber engine management light. My code reader is unable to read the faults associated with the red 'cog' only the EML when illuminated.

Worth going to the garage to read the cached fault code/s then tackling the cause if necessary. The diagnosis on mine was EGR valve which I've subsequently blanked off.

Best of luck

In Topic: Mk5 Focus Erratic Boot Lid Bahaviour!

25 February 2013 - 08:36 PM

Had similar when the switch became full of water. Had to swap it for new

In Topic: 2005 Focus 1.6 Tdci Issues.

09 February 2013 - 11:54 AM

Quick update...MIL now illuminated but still running well. Looks like the blank needs to go on after all!

In Topic: 2005 Focus 1.6 Tdci Issues.

08 February 2013 - 03:52 PM

Hi bikerjake

My first post here too...got 55 plate 1.6 TDCI with only 70k on clock. Had all the symptoms you describe except turbo issues so far. DPF was the major expense last year but now deleted and remapped. Immediate improvement but still lumpy delivery and vibrating around 1500 revs plus going into limp every time the throttle is pressed!

Decided to blank off the EGR valve and the blanking plate arrived yesterday. Just thought I'd try disconnecting it before getting tools out and went for test drive. Happy to report no dash lights and a better feel to power delivery across all gears. Also much reduced vibration.

Early days and may yet be disappointed but free to try and only a 2 minute job. Fingers crossed

G