Jump to content


ovideatza

Member Since 22 Feb 2013
Offline Last Active Jan 20 2014 12:46 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

16 January 2014 - 02:12 PM

Sorry, I don't have a voice control, so I can't play with it. Could it be you get a voice control menu or something in the cars display?

 

About setting the voice control to english, have you tried "English language" at page 1 of the HEC module or directly in the menus in the cars display?

It can't be done like that. I need module reprogramming. Only IDS is capable of that. I was hopping that civil will make ELMConfig capable of module reprogramming on bluetooth/voice module, but nothing so far...

 

Some late modules (CS7T-....) are capable of switching languages without reprogramming.

 

 

ELMConfig -> HEC -> Configuration -> Page 2 -> "HEC Level 2/3 Menu speedlock suppression"

 

Reading this thread, I've the impression people think this is were we enable submenus in the cars display. I believe this is were we enable which menus will be available when the car moves.

 

I tested it to day. I ticked all of them. Then I could even operate the steering setting, while I was driving. Seems to me you can do everything in the menus, if everything is ticked. When I removed all of the six submenus, I couldn't operate the ESP function any more, which I normally can. It might not be a good idea enabling other submenus though. I don't want to take the blame if some of you crash, playing with the menus  :unsure:

Yes, that's what it does.

In Topic: Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

15 January 2014 - 06:43 AM

 

OK thanks  :)  Then I think I leave mine un-ticked.

 

Are you saying your voice control is working?

Yes, it's working.


In Topic: Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

14 January 2014 - 07:45 AM

Well, none of them was ticked "as-built" as I remember. Maybe ESP misbuilt detection, I don't think . 

Water in fuel - is for 1,6tdci that has diesel filter with this senzor, I guess I have  :D  No error since activation.

Fuel cap sensor - I know is for DPF engine's, and I guess it will light up if i Drive the car with the fuel cap left open. I guess. No error since activation (maybe I'll try this function some day)

Focus RS - no change. probably I ticked when I was trying to make "Eco-Mode" to work...before instructions for ROM update appeared.

 

"Voice control" - I see now that is not ticked, what is for?. I have bluetooth module with voice controls (german unfortunately, and without IDS I don't think I have any chance to change it in English)


In Topic: Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

13 January 2014 - 01:04 PM



 

Another thing ovideatza! When you say "Problems started after Windows 7 64 bit reinstall", does this mean you had a pre Windows 7 system earlier? If so, PL2303 copies from China can cause problems. When Profilic (the maker of the PL2303 chips) discovered this, they fixed their drivers to not support the pirate chips. Since Win7 and later versions fetch the latest drivers from Internet automatically, you'll get the non-working drivers.

 

It's not a problem in WinXP, since you can keep the old working drivers. If you then upgrade to Win7, you'll get problems.

 

It was a driver problem, switching between 2007 and 2008 versions and back +restart solved the problem.

 

up249766_RR9NPCi.png > i.imgur.com

 

Regarding PTC (car has PTC):

- if I enable PTC (status report only) from HEC page 1, I get a message on display saying PTC on or off, depending of PTC's status.

- also, the message comes with "info" led on, and it is shown in the "message" section of the cluster.

 

3uHgqVgl.png

 

1. If I don't enable it in HEC, it will continue working (I guess it will, because it didn't had this option ticked and VIN decoding says it has PTC)?

2. Is there other option to see if PTC is working or not, not as a message shown always on display, perhaps as a submenu? 


In Topic: Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

10 January 2014 - 09:27 PM

@ Memorex : you can do that with ForScan last version with ELM327.

 

 

 

Then I would guess the hardware is ok. What about your COM-port settings in ELMConfig? What about the RuntimePack? Have you changed any settings recently? You could eventually test it on another computer.

 

 

Civil-zz said that it could be a driver problem...altough I used the same driver like before. Problems started after Windows 7 64 bit reinstall, before it worked. Without runtimepack it wouldn't start, it is there. COM port was COM3, now I changed to COM2, same behaviour.

 

I think I need another driver or another laptop...but this one had a very good battery.