Jump to content


Rossitron

Member Since 27 Feb 2013
Offline Last Active May 06 2013 01:16 PM
-----

Topics I've Started

The 53 Plate Mondeo Tdci Saga Continues, Injector Coding

12 April 2013 - 01:47 PM

I've been having problems for the last 2 months in starting on a morning, it will bump off and start with easy start straight away and then run fine for the rest of the day, until it is left overnight!

 

It also has the glow plug light problem when over gearing, revving too hard / quickly or progressing in 6th.

 

I did a leak off test, which showed that 3 injectors were leaking heavily, so I changed all the injectors and re-programmed them with F super. I am wondering whether I programmed them correctly as the injector number - cylinder number - firing order confuses me.

 

When looking at the injectors from the front, I programmed them in order from left to right, this is what the instructions for F super seemed to suggest, even though the order is shown as 1,3,4,2. The car seems to be running better, but it still wouldn't start right off the bat and the glow plug light is still happening.

 

There is some smoke when accelerating occasionally, but no white smoke. I have also changed the fuel filter and air filter. The codes I read before I encoded the injectors were:

 

 

P1000

P1211

P2291

 

and previously - P0251

 

I have looked all these up and it seems that maybe there is a loss in pressure, but there seems to be quite a few reasons why that could be happening.

 

any help would be appreciated.



 

 

 


Best Code Reader For A Mondeo 2.0 Tdci 53 Plate

13 March 2013 - 01:40 PM

Hi All

 

Looking for a code reader and hopefully one that will allow me to re-code injectors. Any recommendations for my model?

 

cheers


53 Mondeo 2.0 Tdci Cold Start Problem

27 February 2013 - 01:07 PM

Hi everyone

I've had the car since September and it has the glow plug problem, if you over gear or try and progress too much in 5th / 6th the flashing glow plug light comes on and it goes into limp mode. I have had a few bottles of Wynn's in the tank and this has improved some, but if you rev too hard, it still black smokes a little.

Since Christmas I've had trouble starting it in the mornings with the cold weather. At first I could jump start it from another car, but this stopped working and it had to be bumped off. As soon as it is going, it is fine for the rest of the day, until it is left overnight!

It is a bit rough when idling, but I changed the fuel filter on Monday and this seems to have improved. On Tuesday morning I was able to start it (with a bit of effort), but again today it was back to being bumped off.

I had the battery tested and the guy stuck a code reader on, which threw up the P0251 fault, someone else suggested it could be the injectors. I haven't tried any easy start, which I will try tomorrow. I was wondering if anyone had any other suggestions before replacing the injection pump fuel metering control?

Any help would be appreciated.