Jump to content


Show

Fockus

Member Since 28 Feb 2013
Offline Last Active Nov 08 2013 05:09 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Mk2 Focus Immobiliser Problem

07 March 2013 - 07:11 PM

Cheers for the help so far but im still having issues.

 

I'v spoken to the guy that coded the keys, he says hes done plenty of ford keys and is confident that the keys are coded correctly. He said he could come back out but i'd be charged a £40 call out charge if it turned out not to be a problem with the keys.

 

So does any one know any way of testing the ignition ring? and if i was to fit a new/second hand one would it need coding? 

 

Also is it only the keys, transponder ring or wiring that could cause the immobiliser issue/code? or is there anything else worth checking? 


In Topic: Mk2 Focus Immobiliser Problem

28 February 2013 - 10:25 PM

Ok, cheers for that. Is there any way to test the transponder ring? and can it just be replaced or does it need coding?

 

Also i forgot to mention, when i first fit the turbo. I cranked it with the old battery and charger on. I turned over but very slowly. I left it on charge and when i went back to it the alarm went off. Once the alarm stopped and you turned on the ignition the electric/ dash light started flashing on and off, some relays started clicking in the engine bay and it wouldn't turn over. The lights flashing stopped when i fit the new battery but obviously still wouldn't turn over. Not sure if all thats matters but i thought i'd mention it.